Om Bollebygd Pride


BOLLEBYGD PRIDE


♡ Grundat 2016 ♡


Bollebygd Prideförening är en förening som arbetar för alla människors rätt att vara sig själva. År 2016 uppkom idén om en prideförening och pridefestival i Bollebygd. En pridefestival som onekerligen behövdes i Bollebygds kommun. Sagt och gjort startades det en prideförening med sju styrelsemedlemmar som alla jobbade sig svettiga för att rå ihop Bollebygds första pridefestival. Den 21 maj gick den första prideparaden genom byn och det var som att hela byn var i en färgglad pridebubbla. Det hade snackats innan om att det inte skulle komma några dit, "vem skulle vilja det?" - men tji fick dem och i tåget beräknades det vara cirka 300 personer.


Pride är ju dock mer än bara färg, tjo och skratt. Det är en kamp också. Det får vi aldrig glömma. Människor har kämpat för sina rättigheter att få älska vem de vill, att få vara sig själva och att få se ut som de vill - det måste vi förvalta och inte skratta bort. Rättigheter är inte statiska, utan dynamiska, och det finns människor som inte välkomnar pride, hbtqia+ eller liknande. Detta måste vi stå upp emot!


I år ska vi göra det igen. Bollebygd Pride är tillbaka den 17 och 18 maj 2019! Paraden är den 18 maj klockan 16:00 - samling i biblioteksparken!